• Къде се намирам:

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ И ДОСТАВКА

 

Тези общи условия са създадени да са в помощ на потребителите и техния прочит е препоръчителен.

Мисията на chefs-heaven.com е да предостави възможност за лесно и бързо пазаруване в интернет от наши настоящи и бъдещи клиенти – физически и юридически лица, както на
едро, така и на дребно. 

Личната информация е ценна за потребителите. Затова ние сме предвидили мерки за нейната защита от трети лица съобразно Закона за защита на личните данни.

От тази страница ще научите подробно какви лични данни се събират и как се третират те.

 

Политика за поверителност

във връзка с обработването на лични данни

 

Ние считаме гарантирането на правото на защита на личните данни за основен ангажимент на Chefs Heaven, поради което ще използваме и вложим всички необходими средства и усилия, за да обработваме Вашите данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 („Общият регламент на ЕС относно защитата на данните“ или „ОРЗД“) и всяко друго приложимо българско законодателство. Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността, ние сме изготвили настоящия документ, чрез който искаме да ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, когато Вие взаимодействате с нас във връзка с продукти и услуги, включително чрез нашия уебсайт или чрез мобилните приложения.

Кои категории лични данни обработваме ние

Като цяло ползваме лични данни директно от Вас, сайтът не изисква създаване на профил и не пази архив на предоставените от вас данни, ето защо вие въвеждате данни всеки път при нова поръчка. Тези данни ние използваме еднократно, само и единствено за да реализираме вашата поръчка.Лични данни, които се събират при покупка от сайта 

Личните данни се събират само и единствено с цел обслужване на потребителите. Без необходимите данни обслужването на клиентите няма да бъде възможно.
Личните данни се въвеждат при всяко действително пазаруване на потребителя и се използват еднократно. chefs-heaven.com не създава база данни от данните на потребителите. 
При покупка се събират следните задължителни лични данни: 

·         Име и фамилия / име на фирма

·         Адрес за доставка

·         email адрес

·         Телефон за връзка (необходим и за куриерската фирма)

С цел елиминирането на грешки при обслужване Ви молим да попълвате вярно и точно изисквана информация. В противен случай обслужването може да бъде невъзможно. 

chefs-heaven.com си запазва правото да не обслужва клиенти, за които има подозрения, че са въвели грешни, неверни или недостатъчни данни.

 

Извършване на покупки от сайта

За да извършвате покупки не е необходима регистрация. Достатъчно е да въведете данни за адрес на доставка всеки път, когато правите поръчка.

След избор на продукт, потребителят може да въведе количество, което желае да поръча. За да се потвърди поръчката е нужно да се избере бутон "Потвърди" в кошницата. На екрана ще се покаже съдържанието на кошницата с калкулирана цена за всички избрани продукти (ако са повече от един). При въвеждане на адрес за доставка цената за доставка автоматично ще се изчисли. 

 

Клиентът получава потвърдителен email на електронния адрес, който е посочил.

Възможно е клиентът да получи обаждане за доуточняване на подробности по поръчката. 

Възможно е клиентът да получи обаждане от куриер за потвърждение на адреса на доставка.


Заплащане за поръчаните стоки 

Заплащането на закупените стоки е с наложен платеж. При този метод на разплащане, цената на стоката и цената за нейната доставка ще се заплатят от клиента на куриера. 


Отговорност на родители и попечители

Въпреки, че chefs-heaven.com  не разрешава използването на услугите от лица, ненавършили 16 години, се допуска че е възможна поръчката на стоки от деца. В такива случаи chefs-heaven.com  не носи отговорност за постъпките на непълнолетните, а отговорността се поема от техните попечители. 

chefs-heaven.com  съветва родителите да вземат мерки, в случай че не желаят да носят отговорност за стоки, поръчани и/или заплатени към chefs-heaven.com.


Валути и цени

Според българското законодателство в България може да се използва само националната валута като разплащателно средство. Разплащанията за всички покупко-продажби през сайта, независимо от метода на разплащане, се правят само в националната валута. Цените се обявяват само в българска национална валута. Показаните цени са крайни (с ДДС).


Отказ от доставка на стока от страна на chefs-heaven.com 

chefs-heaven.com  си запазва правото да откаже поръчка, в случай че поръчката е извършена от клиент, който системно отказва поръчки или има съмнение, че дава невярна и неточна информация. 


Рекламация и връщане на поръчана стока / отказ от покупка

Връщане на недефектирала стока обратно на търговеца може да стане само до 7 дни от датата на доставка на стоката според Закона за Защита на Потребителите. Връщането на парите на клиентите става до 30 дни от датата на изявеното желание на клиента за връщане на стоката. Връщането на парите става по банков път. 

За да се извърши връщането на стоката и парите клиентът трябва да предостави следната информация: име на продукт, дата на поръчка, име и фамилия на клиент (име на фирма и ЕИК), причина за връщане на стоката, IBAN, на който да бъдат върнати парите. Задължително трябва да се представи касовата бележка или фактурата от закупуване на стоката. Информацията трябва да бъде предоставена в телефонно обаждане до номер 0885 847 682.

chefs-heaven.com  ще приеме стоката само ако не е нарушен търговския й вид и е в цялостта си така, както е била доставена (включително с опаковката й).


Не е разрешено копирането и публикуването на съдържанието на сайта

chefs-heaven.com  не разрешава копирането и публикуването на информация от сайта на други сайтове. 


Промяна на общите условия 

chefs-heaven.com  има за цел да актуализира настоящите условия с цел да постигне по-добро обслужване на клиентите си и да покрива по-голям кръг от потребители, стоки и услуги за продан. chefs-heaven.com  запазва правото си да променя общите условия, като те влизат в сила 3 дни след публикуването им, освен ако изрично не е посочен по-дълъг период на влизане в сила на конкретно условие. chefs-heaven.com  ще се старае да поддържа клиентите си информирани за всяка промяна на общите условия, която пряко ги касае.


Доставка на продуктите

chefs-heaven.com осигурява доставката на продуктите до своите клиенти в рамките на 2 дни, ако поръчката е направена до 15:30 ч. 


Коректност на данните за адрес на доставка 

За да бъде изпълнена доставката chefs-heaven.com  има нужда от коректните данни на получателя или коректния адрес на доставка на поръчката. Информацията за адреса трябва да е и изчерпателна. 

Нужно е, при поръчка, да оставите актуален телефонен номер (мобилен телефон, например), за да може доставчикът да се обади, ако срещне трудности при намирането на адреса.


Застраховка на доставката

В цената на доставката е включена транспортна застраховка на самата доставка.


Рекламации

Всеки клиент на chefs-heaven.com  има право да предявява рекламации пред chefs-heaven.com  за продукти, негодни за използване според предназначението им или с дефекти, неотговарящи на описанието и спецификацията им, независимо от това дали продуктите са нови или употребявани. При рекламация на продукт той се връща на chefs-heaven.com . След установяване на дефект продуктът бива отремонтиран и върнат на клиента, като отново ремонтните и транспортни разходи са за сметка на chefs-heaven.com . Ако клиентът желае или ако продуктът няма възможност да бъде отремнотиран, се заменя с нов. Ако няма наличност и не се очаква доставката на нов продукт, заплатената сума за покупката на продукта се връща на клиента в рамките на 30 дни на банкова сметка, дадена от клиента. 

Рекламациите на стоки се изпращат след проведен първоначален телефонен разговор със служител на chefs-heaven.com  на следния телефонен номер:       0888 618 038


Клиентът трябва да предостави на chefs-heaven.com  следните данни: наименование на стоката, артикулен номер, дата на покупка, описание на дефекта, телефон и име за контакти.

Клиентът ще получи инструкции по телефона за връщане на стоката.

Редом с продукта клиентът задължително трябва да изпрати касовата бележка или фактурата, с която е закупил стоката. chefs-heaven.com  не се задължават да обслужва рекламацията, ако не е изпратен документ, доказващ закупуването на стоката.


Непоискани търговски съобщения

chefs-heaven.com  категорично заявява, че няма да изпраща непоискани търговски съобщения.


Орган, осъществяващ контрол върху дейността на chefs-heaven.com и свързаните търговци

Органът, който контролира дейността на chefs-heaven.com  е Комисията за Защита на Потребителите
(КЗП)